CALL US
+36 1 786 6666
E-MAIL
info@build24.hu
LOCATION
1148 Budapest, Angol utca 34/A
WORKING HOURS
H-P.: 9-16

Kérdések – Válaszok

 

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásaink iránt, több kérdés is felmerülhet Önben megoldásainkat, illetve a technikai jellemzőket illetően, melyeket összegyűjtöttük, és megosztjuk Önnel.

Általános, és telepítéssel kapcsolatos kérdések:

Kinek ajánljuk leginkább szolgáltatásainkat?

Elsősorban azon építőipari alvállalkozóknak, generálkivitelezőknek, melyeknél már megszületett az igény egy stabil, jó minőségű szolgáltatásra, legyen szó internetelérésről, vagy kamerarendszerről. Mindent egy kézből megkaphatnak, egy rugalmas pernertől. Internetelérés esetében zöldmezős beruházásoknál is stabil megoldást nyújtunk, mely elsősorban akkor nyújt érezhető előrelépést, amikor egyidőben több kolléga helyi hálózaton dolgozna, akik esetleg VPN kapcsolatot is használnak, és nem megengedett, hogy folyamatosan szakadozzon a fonal, vagy a központi adattárolókat lassan érjék el.

 

 Mi szükséges a szolgáltatás kiépítéséhez? Mennyire bírják az eszközök az építési terület adta körülményeket?

Szolgáltatásunkhoz csak 230V-os hálózati feszültség szükséges, minden további eszközt, kiegészítőt, antenna konzolt, a telepítés folyamán mi biztosítunk. Eszközeink kültéri felhasználásra tervezett, ipari, IP67-es védettséggel rendelkező készülékek, így a por, eső, fagy vagy a talajrezgés nem befolyásolja működésüket.
Kültéri eszközeinket UTP/FTP kábel segítségével érjük el, a tápellátás is ezen keresztül történik, így nem szükséges kültéri 230V-os áram kiépítése. Általában kültéren csak 24V-os feszültséget használunk, így a területen dolgozókra nem jelent veszélyt egy esetleges kábelszakadás sem.

 

Megrendelés esetén milyen gyorsan tudják vállalni a szolgáltatás kiépítését?

Alapesetben 2 héten belül történik a kiépítés, de amennyiben szükséges, eseti jelleggel néhány napon belül is megoldható a telepítés. A kiépítés előfeltétele a szerződéskötés.

 

A kivitelezés ideje alatt az iroda konténereket át kell mozgatni. Okoz ez problémát a sebességet/stibilitást illetően?

Rendszerünk egyik legnagyobb előnye, hogy (a klasszikus mikrohullámú rendszerekkel szemben) teljes mobilitást biztosítanak, így ha a kivitelezés folyamán egy új épület felépült, vagy az eszközök áthelyezésre kerültek, a stabil szolgáltatásra továbbra is lehet számítani.

 

Internet eléréssel kapcsolatos kérések:

 

Milyen sebességre számíthatok az internetelérés illetően? A szolgáltatáson van bármilyen adatkorlátozás vagy szűrés?

A szolgáltatás sebessége függ a terepviszonyoktól, de általánosságban 50-100Mbit közötti sebességgel lehet számolni, mely bőven elegendő minden kivitelezési területen, még abban az esetben is, amennyiben nagyméretű dokumentációkat

 

Kívülről elérhetőek lesznek-e az eszközeim, kameráim?

Minden eléréshez publikus IP címet adunk, így gond nélkül elérheti akár már használatban lévő kameráit, vagy lokális adattárolóit. Amennyiben szükséges, úgy segítünk a beállításokban.

 

A kollégák VPN kapcsolatot használnak, nem lesz gond a működésével?

Az általunk biztosított adatkapcsolat teljesen transzparens forgalom szmpontjából, így minden VPN kapcsolatot átenged, nem befolyásolja azok működését. Amennyiben igény, a mi szolgáltatásunk keretein belül is iénybe vehetik a VPN  elérést, így  többé nem szükséges a felhasználóknak a “betárcsázás”, hanem központilag be tudjuk irányítani a forgalmat partnerünk hálózatába, ezzel is elősegítve a zökkenőmentes felhasználást.

Kamerarendszerrel kapcsolatos kérések:

 

Mit jelent a streaming kifejezés, miért jó ez Önnek?

A streaming szolgáltatás gyakorlatilag közvetítést jelent. Ezzel a szolgáltatásunkkal a kameraképeket weboldalba illesztjük, így applikációk telepítése nélkül is megtekinthetővé teheti kivitelezését. Álatlános felhasználás, hogy a megrendelő partner egy jelszóval védve egy web felületen (mi biztosítjuk) betekintést nyerhet az aktuális folyamatokba, de a képi anyagokban nem kereshet, és nem tölthet le adatokat.

 

Mi a timelapse kifejezés és miért jó ez Önnek?

Minden kihelyezett kameráról automatikusan timelapse felvételt készít rendszerünk. Ezek a látványos, “gyorsított” felvételek pár percben tartalmazzák az egész építkezést, mely látványos referencia videó lehet, emellett a megrendelők is minden esetben örülnek egy ilyen szolgáltatásnak. Természetesen csak a nappali pillanatképek kerülnek összefűzésre, így egy valóban minőségi és látványos videó áll össze a kivitelezés végére.

 

Mennyi ideig rögzítik a kameraképeket, és milyen felbontásban?

Alapesetben FullHD felbontásban rögzítjük a kivitelezés minden mozzanatát, melyet 1 hónapig rögzítünk, így amennyiben esetleg valami történik, bőven van idő a felvételek visszakeresésére és lementésére. Igény esetén 5Mpixel vagy 4K felbontású kamerákat is tudunk biztosítani.

 

A kivitelezésen van biztonsági őr, ő láthatja a képeket?

Amennyiben többkamerás, helyi rendszerre van igény, úgy a szolgáltatás része, hogy a biztonsági személyzet hozzáférést kap (keresésre vagy csak élő kép megtekintésre) a rendszerhez. Ebben az esetben egy külön eszköz kerül az “őrkonténerbe”, melyhez monitor is tartozik, ezzel is elősegítve a biztonsági szolgálat működését.